Sayfalar

Translate

24 Ağustos 2012 Cuma

Otel misafirleri ile otel çalışanları arası ilişkiler

Otel çalışanları olarak otelinizde konaklayan misafirlerle işiniz gereği her zaman iyi ilişkiler içerisinde olmanız gerekiyor.Bu ilişkilerin ne düzeyde ve nasıl olması gerektiği otel yönetimi tarafından verilen eğitimlerle,yayınlanan talimat ve prosedürlerle personele öğretilir.Amaç kaliteli bir hizmet vermek olduğu için misafir ve personel arası ilişkiler otel açısından büyük önem taşır.
Otel çalışanı olarak misafirlerle olan ilişkilerde mutlaka otel yönetiminin istediği doğrultularda iletişimde olmak gerekir.Aksi takdirde başta personel olmak üzere otel yönetimi çeşitli olumsuzluklarla karşılaşabilir ve zarar görebilir.
Misafirle birebir diyalog içerisinde olan personeller tüm hareket,davranış ve konuşmalarına dikkat etmelidir.Asla misafirle laubali hareket ve konuşmalar yapılmamalıdır.Otel içerisinde gelişen olumsuz olaylar gibi misafirlerin duymaması gereken olaylar misafirlerle paylaşılmamalı ,yorum yapılmamalı.
Bazı misafirler kendilerine hizmet veren personelle çok yakın ilişkiler kurarlar hatta bir sonraki tatillerinde bile sırf bu personeller için aynı oteli seçerler.Otelden ayrıldıklarında bile bu personellerle görüşmeye devam ederler.Çoğu zaman bu ilişkiler çok iyi yönde otel için etkili ve faydalı olur ve misafir sürekli aynı oteli tercih eder.
Personeller millet olarak bazı misafirleri pek sevmezler.Rus,İsrail,Belçika ve Türk misafirler sevilmeyen misafirler içerisinde yer alır.Elbetdeki  bu misafirler içerisinde iyi olanları var.Ancak genel olarak otellerde meydana gelen olaylara bakıldığında bu milletlerden olan misafirler ön sıralarda yer alır.Personel her ne kadar ön yargılı davranmak istemesede mutlaka içinde bir yargı vardır.Bu yargı belli edilmez ancak en ufak bir olayda ortaya çıkar.
Peki bir personel bir olumsuzluk karşısında ne yapması gerekir,gerçi bu durum tüm otellerde eğitim olarak personele verilmektedir.Birde kısaca biz söyleyelim.
Bir olumsuzluk anında personel kesinlikle misafir ile tartışmaya girmemeli,olayı bir üst amirine bildirmeli ve olayı onlara tüm yönleri ile anlatmalı,gerekirse amirleri tarafından görev yeri değiştirilmeli ve olay amirleri tarafından çözülmeli.Yaşanan olumsuzluktan sonra misafirle karşılaşılırsa kesinlikle tavır alınmamalı,güler yüzlü olmalı ve selam verilmeli.
Ürünü hizmet hammaddesi insan olan bir sektörde daima anlayışlı,güleryüzlü , işini doğru ve dürüst bir şekilde yapan bir personel olmalıyız ki kazanan daima biz olmalıyız.