Sayfalar

Translate

12 Ağustos 2012 Pazar

Turizm mi suçlu biz mi ?

Çalıştığımız ortamlarda hangi mevkide olursak olalım en ufak bir olumsuzluk anında ilk söylenen söz " turizm böyle" .Turizm elle tutulan gözle görünen somut birşey olmadığından hemen topu turizm olgusuna atmak işin kolay tarafı.Ama malesef turizm çalışanları nedense kendi hatalarına bakmayıp işin içinden sıyrılmak için turizm böyle deyip kestirip atmaktadırlar.
Her ortamda sıkça karşılatığımız memnuniyetsizlik,dedikodu sürekli şikayet gibi faktörler çalışanları kendi içlerinde etkilemekte ve zamanla bir hastalık gibi tüm ortamı sarmakta suçlu olarakta yine turizm gösterilmekte.Turizm'in kimseye bir şey yok.Biz insanlar ne yapıyorsak kendi kendimize yapıyoruz.Kendi kişisel hırslarımız sonucunda iş ahlakı gibi temel konuları unutup birbirimizi yemeye başlıyoruz.
Bu tür yanlış hareketler malesef günden güne otel çalışanları içerisinde artmakta.Adam kayırma,yalakalık,bir kişinin üzerine oynama,açık arama vb. bir çok hareketi yapan insanlar yaptıklarına bakmayıp turizm böyle diyerek suçluyu Turizm olarak belirliyorlar.
Hani derler ya dünyanın çivisi çıkmış,işte turizminde iş ahlakına uygun olarak çalışmayan insanlar yüzünden ne çivisi kalmış ne de tahtası.
Bu tür olaylara hemen hemen her otelde bir şekilde rastlarsınız.İnsanlar kendi işlerini yapacaklarına başkalarının işlerine burunları sokarak iyi birşey yapıyorlarmış gibi kendi akıllarınca puan kazan kazanmak için ispiyondan tutunda işgüzarlığa kadar her yolu denerler.Sonuçta bu tür insanlar yaptıkları kötü davranışların karşılığını mutlaka ama mutlaka er yada geç alırlar ancak unuttukları birşey vardır ders almayı bilmezler.
Suç turizm de değil bizler yani insanlar da.İyiliğinde kötülüğünde kaynağı insandır.Herkes kendi üzerine düşen görevi yapsa,başkasının işine burnunu sokmasa kısacası iş ahlakı bilinci ile çalışsa sorunların büyük bir kısmı azalır.
Karşılıklı sevgi,saygı,hoşgörü,yardımlaşma gibi duygular arttıkça hem insan kendi kazanır hem iş arkadaşı kazanır hemde işyeri kazanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

konu ile ilgili yorum ve önerilerinizi lütfen paylaşınız.teşekkürler